SEO teksten schrijven

SEO teksten schrijven

Als je goede overtuigende teksten hebt geschreven voor je website, dan wil je ook graag dat die gelezen worden. Maar een goede tekst of artikel betekent niet automatisch dat hij snel gevonden wordt in de zoekresultaten online. Hiervoor moet je de juiste zoekwoorden gebruiken en je tekst SEO proof maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Digital Desert helpt je en geeft je 10 tips voor SEO teksten schrijven!

Waarom is het schrijven van een goede SEO tekst
 belangrijk? Wanneer mensen online iets opzoeken doen ze dit meestal door het gebruiken van maar een paar zoekwoorden en kijken vervolgens alleen naar de eerste hits op Google. Het is daarom heel belangrijk dat je hoog in de ranking terecht komt zodat er meer mensen op jouw website zullen kijken. Hierbij is dus het gebruik van de juiste zoektermen essentieel. Ook is het belangrijk dat deze zoekwoorden terugkomen in jouw page title, meta en alt tekst. Want hier let elke zoekmachine op!

Goede SEO teksten schrijven

Wanneer je begint met een SEO tekst schrijven bepaal je eerst de doelgroep. Wie zijn jouw toekomstige klanten? En wat is je doel? Wat wil je dat de bezoeker doet? Meestal is dit het kopen of afnemen van je product. Vervolgens kies jij het hoofd-zoekwoord (belangrijkste keyword) en de andere zoekwoorden waarop mensen googelen, wanneer ze op zoek zijn naar een product wat jij aanbiedt. Vervolgens laat je deze woorden regelmatig in je SEO tekst terug komen en zorg je dat de opmaak van je artikel klopt. Lange SEO teksten werken over het algemeen goed. Ook is het soms slim om in je artikel andere woorden te gebruiken. Kortom; gebruik synoniemen bij lange teksten zodat je artikel nog steeds goed leesbaar is voor het publiek. Laat je hoofd-zoekwoord oftewel het belangrijkste zoekwoord het meeste terug komen en zorg dat dit woord ook in de eerste 100 woorden van je tekst staat. Bij het schrijven van je artikel is het ook belangrijk dat je de juiste linkbuilding hebt met pagina’s op je eigen website zowel als externe pagina’s.

Wanneer je klaar bent met je tekst ga je verder naar de seo titel. De seo titel is de titel die mensen zien wanneer ze googelen. Hier is het belangrijk dat je hoofd-zoekwoord in de page titel voorkomt. Zorg hier voor de juiste combinatie van woorden, die niet te algemeen zijn, zodat jij minder concurrentie hebt. Vervolgens maak je ook pakkende meta omschrijving ookwel meta description. Dit is de kleine samenvatting onder de page title. Het is belangrijk dat dit een korte maar duidelijk tekst is. Dit geldt ook voor de URL die je geeft aan je pagina. Zorg dat deze duidelijk en helder is bij seo schrijven.

Google let ook op hoe lang bezoekers op jouw pagina blijven. Probeer ze daarom extra lang vast te houden door een duidelijke maar leuke tekst aan te bieden (seo schrijven) en een overzichtelijke opmaak. Een plaatje of bijvoorbeeld een youtube video helpt hierbij. Als je wat extra hulp nodig hebt kan je gebruik maken van een app, zoals bijvoorbeeld; yoast SEO.

Zoekmachine optimalisatie

Digital Desert is een SEO bureau wat voor jou, je teksten en zoekwoorden on point kan krijgen zodat jij beter gevonden wordt online door potentiële klanten. Wij zorgen voor meer leads, zodat jij als bedrijf meer klanten realiseert. Digital Desert biedt een full SEO service zodat jij nergens meer aan hoeft te denken. Wij zorgen voor de juiste content en sterke SEO teksten waar de belangrijkste zoekwoorden in voor komen zodat je website beter vindbaar is. Ook zorgen wij voor de juiste meta omschrijving, structured data en linkbuilding. Linkbuilding heeft als uitgangspunt meer klanten op je website te laten belanden door middel van externe links en interne links. Het vergaren van kwalitatieve links is lastig en kan veel tijd kosten, we nemen je dit uit handen zodat jij je kan focussen op belangrijkere zaken. Benieuwd hoe jij zelf aan de slag kan met SEO? Aan de hand van onze uitgebreide audits geven we je inzicht in alle punten die je kan verbeteren om hoger in de zoekmachines terecht te komen. Wij hebben alle kennis in huis voor de SEO en zullen met onze succesvolle aanpak jouw online marketing snel verbeteren. Wij willen jou graag helpen met het verhogen van je omzet. Zit achterover, wij doen al het werk en jij profiteert van het resultaat en dus van extra klanten.

Wij helpen jou!

Uiteraard kan Digital Desert je helpen met het perfect krijgen van jou teksten en blogs. Zodat je hoger in de zoekmachines en zoekresultaten zal voorkomen. Neem snel contact met ons op voor meer informatie!